Βιογραφικό

Λίγα λόγια για εμένα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμαλιάδα. Παρά τις αντιρρήσεις των καθηγητών μου που προφήτευαν ένα λαμπρό μέλλον στην ιατρική, ακολούθησα το πάθος μου για την Ψυχολογία και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Το ενδιαφέρον μου στράφηκε σύντομα στη σεξουαλικότητα εν μέρει επειδή είναι από τις λίγες εμπειρίες που όλοι οι άνθρωποι έχουμε από κοινού και εν μέρει επειδή περιβάλλεται από σχεδόν σκανδαλιστική σιωπή. Πώς γίνεται η μία συζήτηση στην οποία θα είχαμε όλοι γνώσεις και εμπειρίες να μοιραστούμε να είναι η συζήτηση που δυσκολευόμαστε όσο τίποτε άλλο να κάνουμε;

  • Προσπαθώντας να απαντήσω αυτή την ερώτηση βρέθηκα στο διπλό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας και Κλινικής Σεξολογίας του Widener University των ΗΠΑ.
  • Δούλεψα ακαδημαϊκά στο ερευνητικό εργαστήριο “Interdisciplinary Sexuality Research Collaborative (ISRC)” του Κέντρου Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Center for Human Sexuality Studies), όπου σχεδίαζα και υλοποιούσα εκπαιδευτικά προγράμματα και παρεμβάσεις για γιατρούς και εκπαιδευτικούς.
  • Τον τελευταίο χρόνο των σπουδών μου εργάστηκα στο ιδιωτικό κέντρο «The Center for Growth» στη Φιλαδέλφεια, παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε πελάτες με σεξουαλικές και σχεσιακές δυσκολίες σε ατομικό, δυαδικό, και ομαδικό πλαίσιο.
  • Το 2019 παρουσίασα την ερευνητική μου εργασία με θέμα την επίδραση της χρήσης μη μητρικών (Δεύτερων) γλωσσών στην ενδυνάμωση μειονοτικών σεξουαλικών ταυτοτήτων στο 24 ο Διεθνές Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού για τη Σεξουαλική Υγεία στο Μεξικό (World Association of Sexual Health).

Παρά τις αντιρρήσεις των καθηγητών μου που προφήτευαν ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον στην Αμερική, ακολούθησα την καρδιά μου και επέστρεψα στην Ελλάδα.

 

Κυρίως, για να γίνω αυτό που όλοι μας θα χρειαζόμαστε μεγαλώνοντας: μια πηγή ακριβούς και επιστημονικά ορθής πληροφόρησης γύρω από τη σεξουαλικότητα, χωρίς κατάκριση και αμηχανία, αλλά ψύχραιμη, ενθουσιώδης, και συμπεριληπτική.