Όραμα και Αρχές

Όραμα & Αποστολή

Το όραμά μου είναι η πρόσβαση σε αξιόπιστες, έγκυρες, και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες ψυχικής, σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας για κάθε άνθρωπο, σε κάθε σημείο του πλανήτη.

 

Η αποστολή μου είναι να παρέχω πληροφόρηση, ενημέρωση, και ψυχοθεραπεία υψηλής ποιότητας και να αναγνωρίζομαι για την πρωτοποριακή και καινοτόμα προσέγγισή μου στην ψυχική, σεξουαλική, και αναπαραγωγική υγεία.

Δι / Επιστημονικότητα

Μεταξύ της ψυχικής, σεξουαλικής, και αναπαραγωγικής υγείας δημιουργούνται συναρπαστικές αλληλεπιδράσεις.

 

Στον 21 ο αιώνα, η διεπιστημονικότητα, η χρήση δηλαδή μεθόδων και γνώσεων από πολλά διαφορετικά επιστημονικά πεδία, είναι ο ασφαλέστερος δυνατός τρόπος ανάλυσης και κατανόησης της πολύπλοκης πραγματικότητάς μας.

 

Η επιστημονική μέθοδος δε λύνει όλα τα προβλήματα, ούτε απαντά σε όλα τα ερωτήματα. Παρέχει όμως το πλαίσιο και τη γλώσσα για να θέτουμε ερωτήματα. Ακόμα κι όταν χρειάζεται να σκεφτούμε αντισυμβατικά, η συμβάσεις της επιστήμης είναι πολύτιμα σημεία αναφοράς. Άλλωστε για να σπάσει κανείς τους κανόνες πρέπει πρώτα να τους γνωρίζει καλά.

Συμπερίληψη

Αν και θα έπρεπε να είναι περιττή στον 21 ο αιώνα, η διευκρίνιση αυτή είναι εκ των ων ουκ άνευ. Η συμπερίληψη στη δουλειά μου παίρνει δύο μορφές.

 

Πρώτον, κάθε άτομο αντιμετωπίζεται με σεβασμό και αποδοχή, ανεξαρτήτως πολιτισμικού, κοινωνικού, ή οικονομικού υπόβαθρου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, σεξουαλικής ταυτότητας, σεξουαλικής συμπεριφοράς, βιολογικού φύλου, ταυτότητας και έκφρασης φύλου, φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, και αναπηρίας.

 

Δεύτερον, η ευθύνη για την παροχή ενός προσβάσιμου, φιλόξενου, και ασφαλούς περιβάλλοντος αναλογεί σε εμένα, όπως μου αναλογεί και η ευθύνη να αυτό-μορφώνομαι γύρω από ιστορικές και κοινωνικές δυναμικές ισχύος και τον αντίκτυπό τους στην υγεία των ανθρώπων.

Σεμνότητα

Όσο επίμονη κι αν είναι η προσπάθεια να αποφύγει κανείς την άγνοια και την προκατάληψη, βρίσκουν πάντα τρόπο να εμφανίζονται. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και πολλά κομμάτια των ιστοριών μας είναι απρόσιτα ή δυσνόητα για άτομα που δεν έχουν αντίστοιχες εμπειρίες. Το μόνο σίγουρο σε αυτό το επάγγελμα είναι ότι θα γίνουν λάθη.

 

Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να διατηρώ μια μαθητική στάση απέναντι στους πελάτες μου. Καθένας είναι ειδικός στις εμπειρίες του και η δουλειά μου είναι να τις ακούω προσεκτικά και με ανοιχτό μυαλό, μαθαίνοντας ό,τι έχουν να με διδάξουν για την ποικιλομορφία της ανθρώπινης ύπαρξης και τη διαφορετικότητα. Διευρύνω επίσης συνεχώς το δίκτυο των επαγγελματικών μου επαφών τόσο σε επιστημονικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο.

 

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζω ότι αν οι ικανότητές μου δεν επαρκούν ή οι προκαταλήψεις μου επηρεάζουν την ποιότητα της δουλειάς μου, αυτό δε θα σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο και την προσωπική ανάπτυξη των πελατών μου.