Η πρώτη συνεδρία

Το πρώτο μας ραντεβού έχεις τρεις βασικές στάσεις:

 

Πριν έρθετε στο γραφείο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο φυσικός μου χώρος βρίσκεται στο κέντρο της Αμαλιάδας, σε ήσυχο στενό που ευνοεί τη διακριτικότητα. Η πολυκατοικία δεν είναι πολυάσχολη, αλλά υπάρχει κόσμος που μπαινοβγαίνει καθημερινά.

 

Όλα τα ραντεβού τα κανονίζω εγώ προσωπικά: δεν έχει κανείς άλλος πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα αλλά ούτε και στα τηλέφωνα. Για την επικοινωνία μας χρησιμοποιώ εργαλεία με κρυπτογράφηση περιεχομένου που συμμορφώνονται με τους κανόνες του GDPR και διασφαλίζουν το απόρρητο των συνομιλιών μας.

 

Το ίδιο ισχύει και για το χώρο των διαδικτυακών μου συνεδριών.

 

Με σεβασμό στην ιδιωτικότητά σας, φροντίζω να υπάρχουν κενά μεταξύ των ραντεβού μου τέτοια ώστε να βρίσκεστε μόνο εσείς στο χώρο.

Στην αίθουσα αναμονής μπορείτε να έρθετε 15-20 λεπτά πριν την πρώτη σας συνεδρία, να εξοικειωθείτε με το χώρο, να φτιάξετε τον καφέ σας, και να συμπληρώσετε τις απαραίτητες φόρμες. Οι φόρμες υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή και μπορούν να υπογραφούν εκ των προτέρων ηλεκτρονικά.

 

Η διάρκεια της συνεδρίας είναι τουλάχιστον μία ώρα, ενώ είναι πιθανό η πρώτη συνάντηση να διαρκέσει λίγο παραπάνω.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας θα γνωριστούμε, θα σας ρωτήσω τις αντωνυμίες σας και θα αποφασίσουμε μαζί τη γλώσσα που νιώθετε άνετα να χρησιμοποιούμε· παράλληλα, θα συζητήσουμε τους κανόνες της επαγγελματικής μας σχέσης.

 

Οι βασικοί στόχοι της πρώτης συνάντησης είναι η λήψη ιστορικού, η κατανόηση και η αξιολόγηση του προβλήματος, και ο σχεδιασμός της θεραπευτικής στρατηγικής.

 

Θα διερευνήσουμε μαζί τα χαρακτηριστικά του προβλήματός σας, τη διάρκειά του, και τις συνέπειές του στην ψυχική, σεξουαλική, ή αναπαραγωγική σας υγεία.

 

Επίσης, θα αναλύσουμε τι έχει ήδη δουλέψει στο παρελθόν και θα σχεδιάσουμε την πορεία της θεραπευτικής διαδικασίας καθώς και τη συχνότητα των συναντήσεών μας.